Ūdens svarīgums, daudz zinām, bet ne visas nianses
Ūdens svarīgums.
Uztura speciālisti iesaka izdzert vismaz litru ūdens uz katriem tūkstoš patērētajām kalorijām. Vēl viena nepieciešamā šķidruma daudzuma formula ir aptuveni 40 grami uz viena kilogramu svara.
Lai skatītu svarīgu reklāmu, piemeklētu tieši TEV, izslēdz reklāmu bloķētāju! Raksta turpinājums zemāk:Ūdens svarīgums, visizplatītākais pieņēmums.
Ja kas, iet runa par normālām astoņām glāzēm dienā. Patiesībā šeit ir daudz mainīgo. Fakts ir tāds, ka dažādiem cilvēkiem ir atšķirīgas vajadzības pēc ūdens. Tas ir atkarīgs no ķermeņa svara, sezonas, veselības stāvokļa, uztura utt.
Ūdens, nonākot organismā, palīdz izvadīt kaitīgos vielu sabrukšanas produktus, izvada toksīnus, attīra organismu. Ūdens arī palīdz regulēt ķermeņa temperatūru.
Turklāt ūdens palīdz izšķīdināt dažādas vielas (ar tā palīdzību notiek hidrolīzes process), kas nonāk organismā.
Ūdens svarīgums organismā.
Starp citu, ūdens nonāk organismā ne tikai paša šķidruma veidā, bet arī ar pārtiku.
- Maizē ir 50% ūdens no maizes svara.
- Gaļa: 67% ūdens no svara
- Zivis: 70% ūdens no svara
- Dārzeņi: 90% ūdens no svara
Nav jāatgādina, ka absolūti nepieciešams dzert ūdeni. Ja nezināji, tad pat sejas izskats pasliktinās no ūdens trūkuma. Protams, nagi un mati nav izņēmums, tie kļūst sausi un trausli, arī āda kļūst sausa.
Ūdens svarīgums, tā trūkums.
Ja organismā ir pārāk maz ūdens, tiek traucēta vielmaiņa. Šķidruma ir daudz mazāk un tāpēc mainās kuņģa sulas sastāvs, tiek traucēta ķermeņa termoregulācija, palielinās sāļu koncentrācija šūnās.
Visbiežāk šāds ķermeņa stāvoklis nesasniedz kritisko stāvokli, jo mēs izdzeram glāzi ūdens, sākot izjust spēcīgas slāpes un sausumu mutē. Taču šādi apstākļi signalizē, ka bija pēdējais laiks lietot ūdeni.
Lai nenovestu pie ķermeņa dehidratācijas, kaut arī vieglas, bet kaitīgas organismam, ievērojiet manus nelielos padomus. Jums ir jādzer, kad vēlaties, nevis pēc kāda grafika. Nepanesiet slāpes, dzeriet, kad jūtat nepieciešamību.
Neremdiniet slāpes ar gāzētiem dzērieniem, stipru tēju vai kafiju. Jums ir nepieciešams ūdens, negāzēts, tīrs un pēc iespējas filtrēts.
Parasti ūdens tiek filtrēts dažādos filtros. Tas tiek darīts lai atbrīvotu ūdeni no mehāniskiem piemaisījumiem.
Sastopami filtri, kas tīra ūdeni no baktericīdiāliem un ķīmiskiem piemaisījumiem. Protams, ar filtru var samazināt arī ūdens cietību.
Ūdens svarīgums, nedzeriet ļoti aukstu ūdeni.
Ja ievērojat diētu, jums ir nepieciešams dzert vairāk. Samazinot diētu, samazinās šķidruma daudzums, kas nonāk organismā (kā daļa no pārtikas). Nebaidieties – ūdens nepadara jūs resnu, bet tieši otrādi, palīdz izvadīt no organisma liekās vielas.
Jums jādzer lēni, nav ieteicams izdzert glāzi ūdens ātri. Dariet ūdeni mazos malkos.
Starp citu, bērniem ūdens ir vēl svarīgāks nekā pieaugušajiem. Viņu vielmaiņa ir ātrāka, viņi ātrāk zaudē ūdeni. Tāpēc noteikti paņemiet līdzi pudeli tīra ūdens, ja dodaties ar bērnu pastaigā.
Tātad ūdens ir ne tikai veselīgs, tas ir nepieciešams labai veselībai. Lai justos labāk, pietiek tikai laikus to lietot, tas nav grūti.
Ūdens svarīgums, tīrs ūdens.
Tīrs ūdens un vārīšana. Skaidrs, ka augsta temperatūra var pilnībā sterilizēt ūdeni un atbrīvot to no lielākās daļas mikroorganismu. Šajā gadījumā ūdeni vajadzētu vārīt vismaz piecas minūtes. Šai metodei ir savi trūkumi.
Smago metālu sāļi joprojām paliek ūdenī. Vārot, iztvaiko liels ūdens daudzums un palielinās sāļu koncentrācija ūdenī. Tie tiek nogulsnēti kaļķu veidā. To mēs labi varam konstatēt savas tējkannas iekšpusē. Ja godīgi, tā ir mana fināla procedūra pirms ūdens lietošanas.
Vai esi dzirdējis par dzīvo ūdeni, laikam jau nē, tad par to lasi šeit.
Ūdens svarīgums, kā vēl varam attīrīt ūdeni?
Tīrs ūdens, saldēšana. Sasaldēšana palīdz noņemt liekos piemaisījumus no ūdens. Tīrs ūdens sasalst augstāka temperatūrā. Konkrēti, ātrāk nekā ūdens, kas satur piemaisījumus.
Kad ūdens sasalst, starp ledus kristāliem paliek piemaisījumi, tas ir, ūdens un sāļu maisījums. Šos sāļus notecina un tīru ledu izkausē, lai iegūtu attīrītu ūdeni. Protams tas ir piņķerīgi, bet kā metodi der pieminēt.
Tīrs ūdens un sāls.
Uz 2 litriem ūdens ņem ēdamkaroti galda sāls. Pēc sāls izšķīdināšanas ļaujiet ūdenim nostāvēties 15-20 minūtes, kā rezultātā daudzu mikrobu veidi daļēji iet bojā un smago metālu sāļi nogulsnēsies.
Ūdens būs pieņemami tīrs, bet ne garšīgs un liekais sāls nav ieteicams jūsu organismam. Ka ir tāda metode jāpiemin, ja nu noder pārgājienos. Vai nav iespējas iegādāties veikalā pārdoto ūdeni, par kura tīrību vēl var pastrīdēties.
Silīcijs.
Silīcijs kalpo, kā spēcīgs ūdens aktivators. Tam ir baktericīdas īpašības. Ja mājā nav silīcija, kas noteikti tā arī būs, ūdeni var papildināt ar topinambūru.
Tajā ir vislielākais silīcija procentuālais daudzums dārzeņu vidū – 8,1%. Otro vietu silīcija daudzumā ieņem redīsi – 6,5%.
Ūdens svarīgums, sudrabs.
Sudrabam piemīt baktericīdas īpašības, un to bieži izmanto medicīnā. Turklāt šis metāls lieliski attīra ūdeni. Lielā traukā jāsavāc ūdens un apakšā novietojam sudraba priekšmetu, piemēram, sudraba karote. Līdz rītam sudraba joni attīrīs ūdeni.
Tīrs ūdens un aktivētā ogle.
Aktivētā ogle tiek izmantota ūdens filtru ražošanā. Tāds filtrs noņem nepatīkamās smakas no dažādiem piemaisījumiem ūdenī, adsorbē dažādas kaitīgas vielas.
Ja nav tāda filtra, lai attīrītu ūdeni, jāiepako 5 aktīvās ogles tabletes marlē vai vatē un jānovieto ūdens trauka apakšā. Līdz rītam ūdens būs dzidrs un iespējams pat labs dzeršanai.
Tīrs ūdens un etiķis.
Ūdens attīrīšana ar etiķi pieder pie tautas līdzekļiem. Ūdenim jāpievieno nedaudz etiķa. Uz 1 litru ūdens pievieno vienu vai divas tējkarotes ābolu sidra etiķa. Papildina ūdeni ar medu un 3-5 pilienus 5% joda. Šādā vidē mikrobi mirst gandrīz acumirklī.
Vilna.
Šis ir vēl viens populārs ūdens attīrīšanas veids. Vienu vilnas diega galu iemērc ūdenī, bet otru tukšā traukā. Tukšais trauks atrodas zemāk. Ūdens no pilnas tvertnes pilēs tukšā. Tādā veidā ūdens ir jāattīra vairākas reizes mainot vilnas diegu. Apmēram tā. Kādus vēl tu zini tīra ūdens iegūšanas veidus?
Labu Dienu!