Sulas, to labās īpašības veselībai un glabāšanas nianses

Sulas.

Pastāvīga dažādu sulu dzeršana būtiski stiprina organisma imunitāti un līdz ar to novērš daudzas slimības. Tās uzlabo cilvēka vispārējo veselību. Par to pat nav vērts strīdēties, tā tas ir!

Te būs iespējamā vieta TAVAI reklāmai! Nopietns reklāmdevējs gaidīts! Raksti vienosimies...

Sulas, nozīme cilvēka veselībā.

Neatklāšu neko jaunu, ja teikšu, ka tas īpaši svarīgi ziemas mēnešos, kad vietējo augļu trūkumu nomainām ar citrusu augļiem. Nereti cilvēki sajauc vai samaisa augļu un dārzeņu sulas. Ar domu, kas gan tur slikts, laba manta sajaukta ar otru, tikpat augstvērtīgu sulu, būs vēl labāka.

Tas notiek cerot, ka tā uzlabosies uzņemto vitamīnu efektivitāte, taču tas bieži vien nav tas, ko jūs vēlētos iegūt to lietojot. Dārzeņu un augļu aktīvās vielas bieži slikti savienojas, un pirmais simptoms tam ir vēdera uzpūšanās (meteorisms).  Negribu baidīt, bet iespējama caureja un pat vemšana.

Tāpēc ievērojiet šos vienkāršos padomus.

• Nekad nesamaisiet augļu un dārzeņu sulas, lietojiet tās atsevišķi. Atļauts sajaukt tikai augļu un tikai dārzeņu sulas, kas bieži vien pastiprina dziedinošo efektu.
• Jebkuru sulu dzeriet tikai maziem malciņiem, tādējādi sulu aktīvās vielas vislabāk iedarbosies uz organismu.

Sulas var efektīvi palīdzēt pret dažādiem traucējumiem un slimībām, papildinot noteikto ārstēšanu. Atceries, ka to izmantošanai (līdzīgi kā tradicionālo medicīnu lietošana) ir nepieciešama izpratne.

Pirmkārt, jums ir jānosaka iespējamā slimība, un šim nolūkam konsultējieties ar ārstu. Jāsaprot, ka ārsta konsultācija var nākt tikai par labu. Pilnīgu sulu sarakstu ar to ārstniecisko īpašību skaidrojumu sniegt nav iespējams, jo tas ir ļoti garš, un tāpēc pakavēšos pie atsevišķiem piemēriem.

Sulas

Iesaku lietot!

Tomātu sula ievērojami mazina nogurumu un, pats galvenais, palēnina ķermeņa novecošanās procesus. Plaši tiek izmantota melnā plūškoka sula, bagāta ar vitamīniem, piemīt pretiekaisuma un diurētiskas īpašības.

Indicēts ādas slimību, noguruma, spazmu, reimatisma, meteorisms, alerģiju gadījumos. Šo sulu bieži lieto hipertensijas, neiralģijas, tūskas, sliktas apetītes, depresijas, rahīta, bezmiega, nieru iekaisuma gadījumā.

Melno redīsu sula (brīnišķīga sakņu kultūra, ko mūsdienu dārznieki aizmirsuši) ir brīnišķīgs daudzu slimību dziednieks. Tās ir alerģiskas izpausmes, artēriju slimības, slikta apetīte, meteorisms, cistīts, anēmija.

Ārstē hipertensiju, bronhiālo astmu, klepu, gremošanas traucējumus, podagru, plaušu slimības, hemoroīdus. No iepriekš minētā izriet secinājums, sulu loma cilvēka veselībā ir liela!

Brīnišķīga dziedināšanas recepte.

Īpaši jānorāda biešu, burkānu un gurķu sulu maisījuma brīnišķīgās ārstnieciskās īpašības. Šis maisījums lieliski attīra no toksīniem. Dziedē nieres, žultspūsli, aknas, prostatas dziedzeri.

Dārzeņu sulas katru dienu izspiež un vienādi sajauc. To lieto trīs reizes ar 100 ml devu (iespējama lielāka deva, taču pastāv risks, ka no nierēm un žultspūšļa drīzumā var izdalīties lieli akmeņi, un tas ir diezgan bīstami).

Ja kuņģa skābums ir zems vai normāls, tad uzņemšanu veic pusstundu pirms ēšanas, ja tas ir palielināts, stundu pēc. Nepārtraukta divu mēnešu šī sulu maisījuma uzņemšana ļaus labi attīrīt organismu un būtiski uzlabot tā veiktspēju.

Šo efektīvo recepti, tāpat kā daudzas citas uz sulu bāzes, izstrādāja amerikāņu profesors Normans Volkers, veselīga uztura un ārstēšanas ar augu sulām pamatlicējs. Starp citu, viņa uztura un ārstēšanas sistēma ļāva viņam nodzīvot 99 gadus.

Vispārīga informācija par sulām.

Vienmēr atcerieties!
Ražotās sulas lielā mērā zaudē savas ārstnieciskās īpašības, jo tām tiek pievienoti konservanti, kas dažkārt negatīvi ietekmē veselību. Mūsdienās tirgū ir daudz šādu dzērienu. Tieši tāpēc sulu ārstnieciskā efektivitāte būs daudz augstāka, ja tās tiks gatavotas no svaigi spiestiem augļiem vai dārzeņiem.

Jāatceras!

Pašu iniciatīva un personīgā līdzdalība ir ļoti svarīga. Starp citu, mājās gatavotas sulas maksās daudz lētāk, jums vienkārši jāiegādājas sulu spiede. Ir vērts uzzināt arī par svaigi spiestu sulu ieguvumu un ak vai, kaitējumu.

Sulu uzglabāšanas laiks.

Tradicionālie dziednieki iesaka, vislielākais ieguvums no mājās gatavotām sulām rodas, ja tās tiek uzņemtas uzreiz. Uzreiz nozīmē līdz pusstundai pēc spiešanas. Izņēmums ir biešu sula, kas pirms dzeršanas ir jāatdzesē.

Svaigi spiestas sulas tur aukstumā ar aizvērtiem (cieši) trauku vākiem. To garantētais glabāšanas laiks (vairumam sulu) ir diena, bieži vien divas.

Tomēr, dažas svaigas sulas grūti uzglabāt.

Jo īpaši ābolu sulu, četras stundas un tikai aukstumā! Tāpēc, ka tajā esošais bagātīgais dzelzs daudzums iznīcinoši iedarbojas uz vitamīniem.

Tas pasliktina garšu un ārstnieciskās īpašības.sulas
Svaigi spiesta aprikožu sula saglabājas tikpat ilgi kā abolu.

Svaigu burkānu sulu, kā arī ļoti dziedinošo kāpostu un arbūzu sulu uzglabā vēl mazāk. Tikai līdz pusstundai, un aukstums šo periodu nepalielina.

Tomātu, vīnogu un persiku sulas var uzglabāt divpadsmit stundas un tikai aukstumā. Granātābolu sulu nevar uzglabāt, to izdzer uzreiz pēc izspiešanas, citādi visas derīgās vielas pazūd dažu minūšu laikā.

Apstrādātas un konservētas sulas.

Pasterizētas, ar cukuru, kas domātas ilgstošai uzglabāšanai, glabā stikla (polimēru) traukos ēnainās telpās, kurās neiekļūst saules gaisma.

To glabāšanas laiks (0–25º temperatūrā) nepārsniedz:
– stiklā – divus gadus;
– sulas ar biešu un pienskābes fermentācijas klātbūtni – viens gads;
– stiprinātas sulas – viens gads;
– jebkura metāla traukā – viens gads;
– tomātu sula – divi gadi.

Dažu sulu pagatavošanas paņēmieni.

Tomātu sula.

Tā ir tradicionālākā no dārzeņu sulām. Svaigus, pilnībā nogatavojušos sarkanos tomātus rūpīgi nomazgā, izņem kātiņus, sagriež šķēlēs, ar sulu spiedi izspiež sulu.

Uzlieciet katliņu ar sulu uz lēnas uguns, vāriet, līdz putošana beidzas. Gatavai sulai atļauts pievienot sāli (12–15 gramus uz litru), kā arī maltus asos piparus (liek pēc garšas). Vārošo sulu lej (līdz augšai) iepriekš sagatavotās burkās, kuras uzreiz aizvāko.

Burkānu sula.

Izspiež, caur sulu spiedi nomizotus, nomazgātus un gabaliņos sagrieztus burkānus.
Ieteicams pievienot citronskābi (0,5%) un cukuru (10%). Nav slikti burkānu sulā ievadīt askorbīnskābi (litrā – 1 g).
Sulu uzkarsē līdz 95 °, nekavējoties ielej siltās sterilās burkās, pārklāj ar vākiem, sterilizē uz lēnas uguns (puslitra burkas – 4 minūtes, litru burkas – līdz 10). Pēc tam aizvāko.

Ķirbju sula.

To pagatavo tāpat kā burkānu sulu. Tomēr labāk garšos, sajaucot ar ābolu vai cidoniju sulu.

Kāpostu-biešu sula.

Nomizotas bietes (svaigas) sagriež gabaliņos, kuras izlaiž caur sulu spiedi. Biešu sulā ielej skābētu kāpostu sulu (3:2), karsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Pēc tam verdošo saturu lej sagatavotos trauciņos, pārklāj ar vākiem, sterilizē (puslitra burkas – 4 minūtes, litra – līdz 10). Kāpostu sulu atļauts aizstāt ar jāņogām (no sarkanajām vai baltajām ogām), kā arī cidoniju.

Vai viss ko reklamē ir labi?

Vitamīnu preparāti tiek plaši reklamēti žurnālos un televīzijā. Starp citu, šobrīd tirgū ir reģistrēti vairāk nekā 100 veidu geriatriskās zāles.

Tās ir zāles novecojoša organisma sistēmisko funkciju stimulēšanai, pielāgošanai un regulēšanai. Vairāk nekā 40% gados vecāku cilvēku, kas vecāki par 60 gadiem, jau ir lietojuši un regulāri lieto šādas pārtikas piedevas.

Ja kas, tie nav medikamenti mums ierastajā zāļu lietošanas izpratnē. Strīdi par geriatrisko zāļu lietošanas lietderību nemazinās, jo daudzas slimības, kuras tās it kā izārstē, faktiski joprojām ir neārstējamas.

Kādas ir šīs slimības?

Pērkot šādus preparātus, mēs domājam par nervu sistēmas stiprināšanu, sirdsdarbības un asinsrites uzlabošanu, aktīvu šūnu aizsardzību un jo īpaši to novecošanās procesa apturēšanu.

Lielāko daļu šo zāļu sastāvā ietilpst minerālsāļi (magnijs, kalcijs, selēns, dzelzs), vitamīni (jo īpaši A, D, E) un vitāli svarīga viela Q10. Tas protams ir labi, bet ir neapgāžams fakts, ka lielos daudzumos tie ir dārzeņos un augļos.

Jāpiebilst, ka dažas laboratorijas šos preparātus dēvē par “pārtikas piedevām”. Tradicionālie dziednieki uzskata par nepamatotu šādu preparātu lietošanu dārgu kapsulu vai tablešu veidā.

Ir uzskats, ka nedabiskā pārtika nesatur pietiekami daudz minerālsāļu un vitamīnu preparātu. Savukārt tie, kas ievēro veselīga uztura principus (dienā svaigu dārzeņu patēriņš vismaz 200 grami), visas sev nepieciešamās vielas var uzņemt dabīgā veidā.

Labu Dienu!

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *