Pārēšanās, Jūs vairs neesat izsalcis, tad kāpēc Jūs ēdat?

*PIEVĒRŠAM UZMANĪBU! ludzuKā redzat, saturs ir bez maksas! Aicinu Tevi, atbalsti kllproject.lv, lai autori var turpināt nodrošināt tev būtiskāko informāciju! Izslēdz reklāmas bloķētājus! Apskati reklāmā teikto!

*VAR NODERĒT!

 

Pārēšanās!

Taču piekritīsi, bieži sastopams netikums. Domāju, ka tas tā arī ir, mūsu reālajā ikdienā.

Pārēšanas filozofija.

Mēs pieceļamies no galda ar pilnu vēderu. Pēc brīvdienām, smaguma sajūta kuņģī mūs neatstāj ilgāku laiku.

Tomēr, turpinām piepildīt ķermeni ne tikai ar pārtiku, bet arī ar dziļas neapmierinātības sajūtu pret sevi. Tāpēc iepazīsties ar rutīnu, kas jāievēro visas dzīves garumā.

Pārēšanās.

Prasīsi, kāpēc man sievietei (Maija) tas ir svarīgi ?

Vienkārši, lai izvairītos no veselības problēmām. Zināms, ka liekie tauki nevairos manu estētisko skaistumu.

Mērenība pārtikā.

Jūsu uzvedības ikdienas norma ir vienīgā cienīga alternatīva stingrām diētām. Ne kādu pārtikas piedevu vai citādi mēģināt ātri zaudēt svaru.

Diēta, parasti tas beidzas ar jaunu un dažreiz pat lielāku svara pieaugumu. Būt mērenam pārtikā nozīmē iemācīties sajust savas patiesās vēlmes. Atjaunot zaudēto kontaktu ar savu ķermeni.

Sākt nodalīt fizioloģisko izsalkumu no psiholoģiskā.

Pārtika ir tikai nepieciešamība, ar kuras palīdzību mēs atjaunojam organisma nepieciešamību pēc barības vielām un enerģijas.

Tas var būt garšīgs, bet tam nevajadzētu būt liekam. Ja tu ēd, jo esi izsalcis, tu gaidi “fizisku vēdera” piepildījumu.

Ja jūs ēdat savu emociju vadīts, jūs cerat atrast mieru ēdot. Pirmā lieta, kas jājūt, ir atšķirība starp šiem diviem izsalkuma un sāta iespējām.

Pārēšanās

Ideālā gadījumā ir jāatrod līdzsvars starp ķermeņa patiesajām vajadzībām un pozitīvajām emocijām, kas rodas no ēšanas. Jūs, nevis kāds cits, novērtējat savas jūtas un mēģināt tās izprast.

Pārēšanās, padoms.

Četras stundas neko neēdiet. Šajā laikā nekas īpašs nenotiks. Visticamāk, ka jūs pat nejutīsities izsalcis.

Kāpēc?

Varbūt jūs iepriekš esat pārēdies vai vienkārši pazaudējāt kontaktu ar savām pārtikas sajūtām.

Ja vēlme kaut ko ēst ir jūsu normālais stāvoklis, tas nozīmē, ka jūs nevarat atšķirt fizioloģisko badu no emocionālā izsalkuma.

Fizioloģiskais izsalkums ir vājums, vieglas galvassāpes, signāli no kuņģa, slikts garastāvoklis. Jums ir jājūt šie signāli.

Otrais padoms.

Attīstiet prasmi. Vienkāršākais veids, kā to izdarīt, ir izmantot pazīstamus ēdienus. Mūsu mērķis ir noteikt sāta slieksni, nevis dažādot uzturu.

Lai to izdarītu, jums jāēd pa stundām. Pēc kāda laika jūs pamanīsit, ka bada sajūta ir pielāgojusies režīmam. Tagad ir svarīgi noķert sāta sajūtu un neēst pārāk daudz.

Trešais padoms.

Sajūtiet garšu. Mēs bieži ēdam nevis īstu, bet izdomātu ēdienu. Mums šķiet, ka milzīgs kūkas gabals ir Jūsu ēšanas prieka robeža.

Patiesībā, ja jūs košļājat lēnām, ieklausoties savās garšas sajūtās. Kādā brīdī sapratīsiet, ka šī ir parasta kūka.

Kāpēc jums jāņem vēl viens gabals?

Nesteidzieties, piesātinājuma signāls pie mums nenāk uzreiz. Lai to izdarītu, ķermenim nepieciešamas 15 līdz 30 minūtes.

Ēd lēnām un mierīgi. Ja nevarat atrast pietiekami daudz laika, tad neēdiet daudz un atstājiet galdu mazliet izsalkuši. Piesātinājums nāks vēlāk.

Vissvarīgākais ir tavs, nevis kāda cita jūtas. Ja vēlaties ēst pilnvērtīgi – atļaujieties to, bet apzināti. Jūsu uzdevums ir precīzi noregulēt pārtikas uzņemšanas iekšējo mehānismu, kļūt apzinīgākam attiecībās ar pārtiku un līdz ar to brīvākam.

Labu Dienu!

 

*VAR NODERĒT!  

2 komentāri par “Pārēšanās, Jūs vairs neesat izsalcis, tad kāpēc Jūs ēdat?

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *