Par kafiju, Flat white un citi kafijas pagatavošanas veidi

Par kafiju.

Vai jums patīk kafija? Visticamāk, ka jā, jo kafija ir viens no vispopulārākajiem dzērieniem pasaulē. Bet vai jūs zināt, ka ir daudz dažādu veidu, kā pagatavot kafiju?

Par kafiju, šķirnes.

Pasaulē ir daudz kafijas šķirnes, kas atšķiras gan pēc izcelsmes valsts, gan pēc garšas un aromāta. Dažas no visizplatītākajām kafijas šķirnēm atzīmēsim šajā rakstā.

Arābu kafija ir viena no visvairāk audzētajām un populārākajām kafijas šķirnēm pasaulē. Tā ir maiga un garšīga, ar viegliem augļu un ziedu aromātiem.

Robusta kafija ir spēcīgāka un rūgta garša, ar augstāku kofeīna saturu nekā Arābu kafija. Tā ir populāra daudzās dienvidu valstīs un tiek izmantota arī dažādos kafijas maisījumos.

Etiopijas kafija ir pazīstama ar savu bagāto un intensīvo garšu. Tā ir oriģināla un daudzveidīga, ar dažādiem augļu aromātiem.

Par kafiju, pagatavošanas veidi.

Tagad, kad esam apskatījuši dažas no populārākajām kafijas šķirnēm, ir pienācis laiks izpētīt dažus no visizplatītākajiem kafijas pagatavošanas veidiem.

Katrs pagatavošanas veids dod kafijai savu unikālu garšu un tekstūru.

Espresso ir koncentrēta kafijas šķirne, kas tiek pagatavota, spiežot karstu ūdeni caur smalki maltu kafijas pupiņu slāni.
Rezultātā iegūstam mazu, bet intensīvu dzērienu, kas ir pamats daudziem citiem kafijas dzērieniem.

Cappuccino ir populāra Itālijā. Tas ir kafijas dzēriens, kas sastāv no trīs daļām – espresso, pienu un piena putas. Tas ir viegls un putotu dzēriens, kas bieži tiek pasniegts ar kakao pulveri vai ar sarkano kaneļa pulveri uz virsmas.

Latte ir vēl viens populārs kafijas dzēriens, kas sastāv no espresso un karsta piena. To var pasniegt kopā ar piena putām vai šokolādes šķipsnām uz virsmas, lai piešķirtu papildu garšu.

Flat white ir dzēriens, kas bieži tiek sajaukts ar cappuccino vai latte, bet tam ir savas atšķirības.

Flat white kafija sākotnēji radusies Austrālijā un Jaunzēlandē, un tās saknes var izsekot līdz astoņdesmitajiem gadiem.
Tā tiek pagatavota, apvienojot espresso šotu ar samtaini putotu pienu, veidojot gludu un krēmīgu tekstūru, kas lutinās jūsu garšas kārpiņas.

Galvenā atšķirība starp flat white kafiju un citiem espresso bāzētiem dzērieniem, (piemēram, latte vai kapučīno), ir piena un espresso attiecība un paša piena tekstūra.

Par kafiju, dažādas atziņas un krikumi.

Būšu godīgs un piebildīšu, ka apskatīju tikai dažus no daudzajiem kafijas pagatavošanas veidiem, kas ir pieejami visā pasaulē.
Katrs veids piedāvā savu unikālo pieredzi un baudu.

Lai izbaudītu visus šos garšu piedzīvojumus, aicinām jūs izmēģināt dažādus kafijas dzērienus un atklāt savu personisko favorītu.

par kafiju

Protams tas nav viss, ko gribu jums stāstīt par kafiju. Tāpēc palasiet pilnīgi dažādus spriedumus un prātojumus, kas var palīdzēt izdarīt galīgo lēmumu un veidot pareizas atziņas par šo dzērienu.

Kafijas tase.

Ir atzīta par katra rīta galveno un neatņemamo sastāvdaļu. LIELA KRŪZE MELNAS KAFIJAS NO RĪTIEM- tas, kas vajadzīgs! Parasti, melna, stipra rīta kafija ir komplektā ar sagurušām sarkanām acīm.

Tas ir pirmais rīta rituāls. Kafijas tase Tevi uzmundrinās! Gluži tāpat, kā no rītiem debesis mainās no tumšām uz gaišām. Ja šāda veida kafija ir tava rīta sastāvdaļa, tu esi korporatīvs biroja darbinieks, kurš ik pa laikam aizbrauc kādā ceļojumā. Par to lasi šeit.

Par kafiju, lietošanas kultūra.

Civilizēta pasaule šodien nav iedomājama bez kafijas lietošanas kultūras. Baudām šo dzērienu ar rīta brokastu tasīti. Jā, kur vēl mīlīgie darba pārtraukumi pusdienošanai.

Kāpēc tieši kafija?

Kafijā esošajam kofeīnam piemīt aktivizējošā iedarbība uz galvas smadzeņu garozu – tas stimulē fizisko aktivitāti, paaugstina garīgā darba spējas, kā arī saīsina reakcijas laiku. Par to lasi šeit.

Par kafiju un alternatīvām iespējām

Cigoriņu sakne kalpo kā vērtīgs produkts uzturam, plaši to izmanto konfekšu un tortu, kafijas un tējas dzērienu pagatavošanā, piešķirot specifisku garšu, aromātu un nokrāsu.

Cigoriņi, pielietojums.

Ārstnieciskā nolūkā izmanto visu augu. Cigoriņu saknēs ir rūgta ekstraktviela, taukvielas, miecvielas, olbaltumvielas, pektīns, C, B1, E vitamīns, ēteriskās eļļas, minerālsāļi un liels daudzums mikroelementu.

Par to lasi šeit.

Kafija uzmundrina vai vienmēr?

Daudziem cilvēkiem kafija ir iecienītākais rīta pamošanās dzēriens. Tomēr dažos gadījumos pēc tasītes izdzeršanas gaidītā spēka pieplūduma vietā cilvēki izjūt miegainību, kas rada vēlmi apgulties un pasnaust.

par kafiju

Šīs apgrieztās ietekmes iemesls nepavisam nav kaut kādā organisma ekskluzivitātē. Vairumā gadījumu miegainība ir saistīta ar paša kofeīna iedarbību. Turklāt dažkārt vēlme gulēt pēc kafijas ir saistīta ar veselības problēmām.

Kafija uzmundrina, kāpēc kafija dažreiz var radīt vēlmi gulēt? Par to lasi Šeit.

Īsi par mītiem un reālo patiesību no pēdējiem pētījumiem par kafijas ietekmi uz cilvēka organismu. Var izraisīt pastiprinātu asins spiedienu!

Kofeīns rada spiediena pieaugumu. Lai arī tiešu saikni starp ilgstošu kafijas izmantošanu, un hipertensiju, zinātnieki nav pierādījuši, tomēr ārsti iesaka. Ja ir nosliece uz paaugstinātu asinsspiedienu – dzert kafiju kurā nav kofeīna.

Var paaugstināt holesterīna līmeni. Par to lasi šeit.

Tātad, vai jūs tagad saprotat, kāda ir galvenā atšķirība starp kafijas šķirnēm un pagatavošanas veidiem? Kafijas šķirnes piedāvā dažādas garšas un aromātus, bet pagatavošanas veidi nodrošina dažādas tekstūras un izjūtas.

Neatkarīgi no tā, vai jūs izvēlaties dzert Arābu kafiju, espresso vai Flat white, kafija vienmēr būs jūsu uzticamais draugs, kas sniegs jums enerģiju un baudu katru dienu.

Labu Dienu!

 

Paldies, ka izlasījāt šo ziņu, neaizmirsti abonēt (ja kas bez maksas) jaunākos rakstus!

ABONĒŠANA!

 

Dalies ar šo ziņu

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

scroll to top