Novecošana, saglabā svaigu izskatu nelietojot šos produktus

Novecošana.

Mūsu vecums izpaužas ne tikai tajā, cik mēs esam veci, bet arī tajā, kā mēs izskatāmies un jūtamies. Vecums papildina grumbas tavā sejā, samazina spēku, zobi zaudē savu baltumu.

Novecošana notiek ne tikai mūsu vecuma dēļ.

Tas notiek arī no tā, ko mēs ēdam. Liels skaits produktu pietuvina mūsu izskatu vecuma iestāšanās pazīmēm. Tāpēc ir vērts pielāgot savu ēdienkarti, atstumjot vecumdienas un nelietojot produktus, kas tuvina vecuma izpausmes tavā izskatā.

Novecošana un saldumi

Āda un zobi visvairāk cieš no liekā cukura. Zinātniekiem ir teorija, saskaņā ar kuru cukura daudzums, ko mūsu šūnām nav laika pārstrādāt, apvienojas ar olbaltumvielām, veidojot tā sauktos glikācijas produktus.

Glikolizēšanās attīstās specifisku fermentu darbības rezultātā, tas ir mūsu organisma fizioloģisks process, un tā tam ir jābūt, savukārt glikācija ir bioķīmisks process.

 Novecošana

Kas notiek šajā procesā?

Glikozes molekula (visbiežāk tā ir fruktoze) asinīs pievienojas proteīnam vai taukiem. Tas ir spontāns process: jo vairāk cukurs cirkulē asinsritē, jo lielāks daudzums pievienojas olbaltumu vai tauku molekulām, glikējot tos.

Tas nozīmē, ka nesintezējas pareizie hormoni, pareizi elementi, antioksidanti, un molekulas vairs nespēj bioloģiski pareizi funkcionēt. Tie ir produkti, kas galu galā bojā kolagēnu, kas saglabā ādu elastīgu un jaunu. Nav vērts runāt par cukura kaitīgumu zobiem.

Visi par to zina, bet ak vai, tomēr saldumi ir tik vilinoši!

Novecošana un baltvīns.

Jebkurš alkohols ir kaitīgs aknu veselībai, kas izvada no organisma toksīnus. Pirmais, ko dara neizvadītie toksīni, tie ietekmē ādas stāvokli.
Aknu problēmu dēļ rodas pinnes, neveselīgs bālums un grumbas.

Grādīgo dzērienu lietošana liek organismam atūdeņoties. Dehidrēta āda ne vien ātrāk piedzīvo pirmās krunkas, bet arī izskatās neveselīgi pelēka. Tas notiek tāpēc, ka alkohols “atņem” A vitamīnu – antioksidantu, kurš nepieciešams, lai šūnas atjaunotos un nomainītos.

Kas attiecas uz baltvīnu, tas slikti ietekmē zobus. Lai gan visi ir pieraduši domāt, ka sarkanvīns kaitē emaljai, jo spēj visu iekrāsot noturīgā krāsā, baltvīns ir daudz bīstamāks emalju bojājošo skābju dēļ.

Novecošana, grilēta gaļa.

Bārbekjū ballītes var uzskatīt par pasākumiem, kas paņem no jūsu dzīves gadu vai divus. BBQ radies ASV, kur ar to tiek apzīmēts ne vien gaļas pagatavošanas veids, bet arī pasākums ar maltīti brīvā dabā visai ģimenei.

Galvenais elements šādā izklaidē ir cepšanas ierīce – barbekjū, kas lielākoties ir stacionāra ierīce ar dažādiem papildu elementiem – kūpinātavu, plīts virsmu utt. Cepta gaļa satur iekaisumu ogļūdeņražus, kas iekļūst ādā un iznīcina tajā esošo kolagēnu, kas ir atbildīgs par elastību.

Tas nenozīmē, ka jums ir pilnībā jāpārtrauc ēst ceptu gaļu. Vienkārši vajadzētu atturēties no tumšās garozas, kurā uzkrājušās visas kaitīgās vielas.

Novecošana, marinēti gurķi.

Sāļi ēdieni liek mums patērēt vairāk sāls, nekā nepieciešams mūsu ķermenim. Sāls aiztur ūdeni, izraisa pietūkumu. Lai izvairītos no šī efekta, labāk vispār neēst neko pārāk sāļu. Tomēr, ja no šāda ēdiena nav iespējams atteikties, pret tūsku palīdzēs kofeīna krēms.

Novecošana un desa.

Jebkura apstrādāta gaļa, vai tā būtu desa, šķiņķis vai cīsiņi, satur sulfītus un kaitīgus konservantus, kas izraisa iekaisumu organismā.

Novecošana
Iekaisums izpaužas arī problemātiskā ādā, kas ir pakļauta priekšlaicīgai novecošanai. Pārmērīgs sāls šādos produktos noteikti radīs tūsku un sirdsdarbības traucējumus.

Pikants ēdiens.

Ādas asinsvadi ātri reaģē uz pikantu ēdienu un paplašinās. Un tas nozīmē, ka pikantuma pārpalikums ēdienkartē padarīs asinsvadus redzamus, un āda var kļūt neveselīgi sārta. Sievietes, kas vecākas par 50 gadiem, ir īpaši pakļautas šādai reakcijai.

Novecošana, sarkanā gaļa.

Trekna cūkgaļa vai liellopu gaļa rada brīvos radikāļus organismā, kas bojā veselīgas ādas šūnas. Galu galā tie vairs nespēj aizsargāties pret ārējām ietekmēm un ražot kolagēnu. Tāpēc sarkano gaļu ēdienkartē labāk aizstāt ar tītaru vai vistu un biežāk ēst kaut ko, kas satur antioksidantus.

Melnā tēja.

Augstā tanīna satura dēļ cilvēki, kuri bieži dzer melno tēju, nevar lepoties ar sniegbaltu zobu emalju. Tanīni iekļūst zobā un atstāj paliekošus traipus. Ja tējai pievieno citronu, efekts būs vēl spēcīgāks, jo skābe bojā zobus, padara emalju porainu, pieejamu baktērijām un netīrumiem.

Tanīni vai gallusmiecskābe ir viela ar savelkošu iedarbību. Nosaukums ir cēlies no franču valodas vārda “tanner”, kas nozīmē ādas miecēšanu. Tanīnus viegli var atrast ievas lapu tējā, zīļu kafijā un melnajā tējā. Medicīnā tanīnus pielieto, lai gatavotu savelkošus un pretiekaisuma medikamentus.

Labu Dienu!

 

Paldies, ka izlasījāt šo ziņu, neaizmirsti abonēt (ja kas bez maksas) jaunākos rakstus!

ABONĒŠANA!

 

Dalies ar šo ziņu

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

scroll to top