Melnā šokolāde, labs našķis veselības uzlabošanai

Man garšo melnā šokolāde.

Draudzenes arī iecienījušas saldi-rūgto kārumu, bet kas ir labāks veselībai? Gaišā vai tumšā šokolāde? Tūlīt arī šo jautājumu apskatīsim un noskaidrosim.

Nopietna zinātnieku grupa no kompānijas „Hersheys” ASV ir veikusi pētījumus un rezultātus ievietojuši zinātniskā žurnāla „Chemistry Central Journal”.

Uzreiz teikšu, ka rezultāti iepriecinās melnās šokolādes cienītājus.

Pie mums melno saldumu dēvē par rūgto. Vērīgi apskatot iesaiņojumu ir saskatāma ziņa par kakao 70% daudzumu.

Uzziņai.

To, cik šokolāde būs rūgta, nosaka kakao pulvera īpatsvars. Rūgtajā šokolādē tas pārsniedz 60–70% (visrūgtākā mūsu lielveikalos atrodamā šķirne satur 86% kakao), piena šokolādē – ap 30%, bet baltajā šokolādē nav vispār.

Ko tad zinātnieki ir papildus atklājuši?

Daudz faktu zinu… par melnās šokolādes labajām īpašībām, bet nu vēlreiz atkārtošu.

Melnā šokolāde ir labs antioksidants. Tas nozīmē, ka tā var pasargāt sirdi un smadzenes no brīvo radikāļu izraisītiem bojājumiem.

Melnā šokolāde

Tātad, melnā šokolāde pasargāt no sirds slimībām un pat no vēža un kas mūs meitenes visvairāk iepriecē melnās šokolādes plāksnīte samazina ēstgribu.

Pēc melnās šokolādes ēšanas Tu apēdīsi daudz mazāk ēdiena, it īpaši sāļā, saldā, un taukainā. Pēc zinātnieku viedokļa, melnā šokolāde palīdz samazināt kaloriju iegūšanu par 15 %.

Tumšā šokolāde satur flavonoīdus – vielas, kuras samazina risku sirds asinsvadu saslimšanām. Tumšās šokolādes cienītāji dzīvo ilgāk, viņiem nedraud saslimšana ar diabētu un depresijām.

Ikdienā apēdot kaut vai pāris gabaliņus tumšās šokolādes, ar augstu flavanola saturu, palēlinās visi novesošanas procesi organismā.

Ēdot šo gardumu, mazinās krunku veidošanās un iespēja saslimt ar ādas vēzi.

Domāju, ka steigšus velkat kurpītes un esat gatavas skriet uz veikalu, protams, lai iegādātos kādus pāris kilogramu šo brīnišķo produktu. 😉

Tas vēl nav viss ! ASV zinātnieki vēsta, ka melnā šokolāde ir līdzvērtīga augļiem un ogām.

Tāpēc, ka tās sastāvā ir atrasti daudz vairāk antioksidantu nekā tādās dabiskās sulās, kā melleņu un dzērveņu. Pat granātu sula nav konkurents melnajai šokolādei.

Tagad par melnās šokolādes vienas dienas ieteicamo apēsto daudzumu, ko iesaka ārsti un zinātnieki.
Tas ir 6.7 grami dienā.

Apmēram tā: Viens mazais kvadrāts no šokolādes tāfelītes.

Man ir skaidrs, ka esmu melnās šokolādes piekritēja, bet Tu?

Labu Dienu!

 

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *