Melnā šokolāde, labs našķis veselības uzlabošanai

 Melnā šokolāde, man viņa garšo!

Draudzenes arī iecienījušas saldi-rūgto kārumu, bet kas ir labāks veselībai? Gaišā vai tumšā šokolāde? Tūlīt arī šo jautājumu apskatīsim un noskaidrosim. Nopietna zinātnieku grupa no kompānijas „Hersheys” ASV ir veikusi pētījumus un rezultātus ievietojuši zinātniskā žurnāla „Chemistry Central Journal”.

Uzreiz teikšu, ka rezultāti iepriecinās melnās šokolādes cienītājus.

Pie mums melno saldumu dēvē par rūgto. Vērīgi apskatot iesaiņojumu ir saskatāma ziņa par kakao 70% daudzumu.

Uzziņai.

To, cik šokolāde būs rūgta, nosaka kakao pulvera īpatsvars. Rūgtajā šokolādē tas pārsniedz 60–70% (visrūgtākā mūsu lielveikalos atrodamā šķirne satur 86% kakao), piena šokolādē – ap 30%, bet baltajā šokolādē nav vispār.

Melnā šokolāde, ko tad zinātnieki ir atklājuši?

Daudz faktu jau zinu, par melnās šokolādes labajām īpašībām, bet nu vēlreiz atkārtošu. Melnā šokolāde ir labs antioksidants. Tas nozīmē, ka tā var pasargāt sirdi un smadzenes no brīvo radikāļu izraisītiem bojājumiem.

Melnā šokolāde

Tātad, melnā šokolāde pasargāt no sirds slimībām un pat no vēža un kas mūs meitenes visvairāk iepriecē melnās šokolādes plāksnīte samazina ēstgribu.

Pēc melnās šokolādes ēšanas Tu apēdīsi daudz mazāk ēdiena, it īpaši sāļā, saldā, un taukainā. Pēc zinātnieku viedokļa, melnā šokolāde palīdz samazināt kaloriju iegūšanu par 15 %.

Tumšā šokolāde satur flavonoīdus – vielas, kuras samazina risku sirds asinsvadu saslimšanām. Tumšās šokolādes cienītāji dzīvo ilgāk, viņiem nedraud saslimšana ar diabētu un depresijām.

Ikdienā apēdot kaut vai pāris gabaliņus tumšās šokolādes, ar augstu flavanola saturu, palēlinās visi novesošanas procesi organismā.

Ēdot šo gardumu, mazinās krunku veidošanās un iespēja saslimt ar ādas vēzi.

Domāju, ka steigšus velkat kurpītes un esat gatavas skriet uz veikalu, protams, lai iegādātos kādus pāris kilogramu šo brīnišķo produktu.

Tas vēl nav viss ! ASV zinātnieki vēsta, ka melnā šokolāde ir līdzvērtīga augļiem un ogām. Tāpēc, ka tās sastāvā ir atrasti daudz vairāk antioksidantu nekā tādās dabiskās sulās, kā melleņu un dzērveņu.  Pat granātu sula nav konkurents melnajai šokolādei.

Tagad par melnās šokolādes vienas dienas ieteicamo apēsto daudzumu, ko iesaka ārsti un zinātnieki. Tas ir 6.7 grami dienā.

Apmēram tā: Viens mazais kvadrāts no šokolādes tāfelītes.

Ja kas, melnajā šokolādē ir daudz antioksidantu, it īpaši flavonoīdu. Antioksidanti ir ķīmiski savienojumi, kas palīdz aizsargāt šūnas no brīvo radikāļu radītajiem bojājumiem. Brīvie radikāļi ir nestabilas molekulas, kas var izraisīt oksidatīvo stresu un bojāt ķermeņa šūnas, tostarp sirds un smadzenes.

Flavonoīdi ir viena veida antioksidanti, kas ir atrodami melnajā šokolādē. Pētījumi ir parādījuši, ka regulāra melnā šokolādes patēriņa saistīts ar dažādiem labvēlīgiem efektiem.

Sirds veselība.

Flavonoīdi var palīdzēt uzlabot asinsvadus un samazināt asinsspiedienu. Tas var samazināt sirds slimību risku.

Smadzeņu veselība.

Antioksidanti, kas atrodami melnajā šokolādē, var uzlabot smadzeņu asinsriti un palīdzēt aizsargāt smadzenes no oksidatīvā stresa radītajiem bojājumiem. Tas var uzlabot kognitīvo funkciju un samazināt demences risku.

Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka melnajam šokolādei ir arī augsts kaloriju saturs un tā satur cukuru, tāpēc to nevajadzētu ēst lielos daudzumos. Labākais veids, kā gūt no tās labumu, ir mēreni baudīt šokolādi.

Iesaku izvairīties no pārmērīgas patēriņa, lai nepalielinātu kaloriju uzņemto daudzumu. Turklāt melnā šokolāde ir vislabvēlīgākā no visiem šokolādes veidiem, tā satur vismaz 70% kakao masas.

Man ir skaidrs, ka esmu melnās šokolādes piekritēja, bet Tu?

Labu Dienu!

 

Paldies, ka izlasījāt šo ziņu, neaizmirsti abonēt (ja kas bez maksas) jaunākos rakstus!

ABONĒŠANA!

 

Dalies ar šo ziņu

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

scroll to top