Kafija un tās lietotājs, labumi un ieguvumi rakstot šo rakstu

Kafija.

Domāju, ka piekritīsi, šis dzēriens ir ne tikai mundruma dzēriens. Kafijas tase kalpo par iemeslu daudzām patīkamām tikšanās reizēm.

Te būs iespējamā vieta TAVAI reklāmai! Nopietns reklāmdevējs gaidīts! Raksti vienosimies...

Pati par sevi, tā ir saprotama un patīkamā nodarbe. Sabiedriska pačalošana draudzeņu starpā ar kafiju un mazītiņu kūciņu.

Kafija, lietošanas kultūra.

Civilizēta pasaule šodien nav iedomājama bez kafijas lietošanas kultūras. Baudām šo dzērienu ar rīta brokastu tasīti. Jā, kur vēl mīlīgie darba pārtraukumi pusdienošanai.

Kāpēc tieši kafija?

Kafijā esošajam kofeīnam piemīt aktivizējošā iedarbība uz galvas smadzeņu garozu – tas stimulē fizisko aktivitāti, paaugstina garīgā darba spējas, kā arī saīsina reakcijas laiku.

Tāpat ir pierādīts, ka kafija spēj normalizēt pazeminātu asinsspiedienu.

Tomēr pārlieku aizrauties ar kafijas dzeršanu arī nevajadzētu, jo lielā daudzumā kofeīns paātrina sirdsdarbību un spēj izraisīt aritmiju. Vieglākas kofeīna pārdozēšanas īpašības ir roku trīsēšana, svīšana, nemiera un baiļu izjūta.

Par nāvējošo devu tiek uzskatīti 10 grami kofeīna.

Tā kā vienā tasītē ir no 80 – 120 miligramu šīs vielas, tad ar kafijas dzeršanu vien šādu kofeīna koncentrāciju organismā sasniegt praktiski nav iespējams.

Ir pierādīts, ka kofeīns spēj pasargāt aknas no nopietnām traumām cilvēkiem ar lieko svaru un tiem, kam ir paaugstināts dzelzs saturs asinīs.

Tas darbojas pie nosacījuma, ka dienā tiek izdzertas divas vai vairāk tasītes kafijas. Divas tasītes kafijas spēj arī stimulēt to smadzeņu daļu, kas atbild par uzmanības koncentrēšanu un īstermiņa atmiņu.

Tomēr būtu nepareizi domāt, ka lielāks kafijas daudzums spētu cilvēku pārvērst par ģēniju.

Pārāk daudz kofeīna var radīt cilvēkā trauksmes sajūtu.

Divu un vairāk tasīšu deva ikdienā var arī mazināt risku saslimt ar cukura diabētu vecumdienās, jo labvēlīgi iedarbojas uz glikozes vielmaiņas procesu.

Kā ar šķīstošo kafiju?

Šķīstošās kafijas lietotājiem daudz biežāk nekā dabiskās kafijas lietotājiem ir kuņģa kairinājuma pazīmes. Iespējams, ka šķīstošajā kafijā ir kāda viela- konservants, stabilizators, kas nelabvēlīgi ietekmē jutīgāku organismu.

Iespējams, ka šķīstošā kristalizētā kafija ir stipri ķimizēts dzēriens. Šķīstošajā kafijā ir gandrīz divreiz vairāk kofeīna.

Ja cilvēkam ir sūdzības par paātrinātu sirdsdarbību vai dedzinošu sajūtu pakrūtē, bieži vien vienkāršs ieteikums atteikties no šķīstošās kafijas likvidē simptomus.

Secinājums ir parodoksāli vienkāršs. Lietojam, bet ar mēru! UH, uh un vēlreiz uhhh, pietiek rakstīt!

Jāietur kafijas pauze.

Kafija

Labu Dienu!

 

3 komentāri par “Kafija un tās lietotājs, labumi un ieguvumi rakstot šo rakstu

  • .
    Saite

    Dzeru Nescafe, Liepājas kafija liekas pavaja

  • .
    Saite

    Man gan garšo Jacobs produkcija, gaiša un mundrinoša. Laikam mazuliet dārga, bet garša vislabākā!

  • .
    Saite

    Labs raksts

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *