Kafija un tās lietotājs, labumi un ieguvumi veselībai

Kafija.

Domāju, ka piekritīsi, šis dzēriens ir ne tikai mundruma dzēriens. Kafijas tase kalpo par iemeslu daudzām patīkamām tikšanās reizēm. Pati par sevi, tā ir saprotama un patīkamā nodarbe. Sabiedriska pačalošana draudzeņu starpā ar kafiju un mazītiņu kūciņu.

Tieši Tev piemeklēta reklāma! Ja neredzi izslēdz reklāmu bloķētāju! Interesanti kas tur ir?

Kafija, lietošanas kultūra.

Civilizēta pasaule šodien nav iedomājama bez kafijas lietošanas kultūras. Baudām šo dzērienu ar rīta brokastu tasīti.  Jā, kur vēl mīlīgie darba pārtraukumi pusdienošanai.

Kāpēc tieši kafija?

Kafijā esošajam kofeīnam piemīt aktivizējošā iedarbība uz galvas smadzeņu garozu – tas stimulē fizisko aktivitāti, paaugstina garīgā darba spējas, kā arī saīsina reakcijas laiku.

Tāpat ir pierādīts, ka kafija spēj normalizēt pazeminātu asinsspiedienu.

Tomēr pārlieku aizrauties ar kafijas dzeršanu arī nevajadzētu, jo lielā daudzumā kofeīns paātrina sirdsdarbību un spēj izraisīt aritmiju. Vieglākas kofeīna pārdozēšanas īpašības ir roku trīsēšana, svīšana, nemiera un baiļu izjūta.

Par nāvējošo devu tiek uzskatīti 10 grami kofeīna.

Tā kā vienā tasītē ir no 80 – 120 miligramu šīs vielas, tad ar kafijas dzeršanu vien šādu kofeīna koncentrāciju organismā sasniegt praktiski nav iespējams.

Ir pierādīts, ka kofeīns spēj pasargāt aknas no nopietnām traumām cilvēkiem ar lieko svaru un tiem, kam ir paaugstināts dzelzs saturs asinīs.

Tas darbojas pie nosacījuma, ka dienā tiek izdzertas divas vai vairāk tasītes kafijas. Divas tasītes kafijas spēj arī stimulēt to smadzeņu daļu, kas atbild par uzmanības koncentrēšanu un īstermiņa atmiņu.

Tomēr būtu nepareizi domāt, ka lielāks kafijas daudzums spētu cilvēku pārvērst par ģēniju.

Pārāk daudz kofeīna var radīt cilvēkā trauksmes sajūtu.

Divu un vairāk tasīšu deva ikdienā var arī mazināt risku saslimt ar cukura diabētu vecumdienās, jo labvēlīgi iedarbojas uz glikozes vielmaiņas procesu.

Kā ar šķīstošo kafiju?

Šķīstošās kafijas lietotājiem daudz biežāk nekā dabiskās kafijas lietotājiem ir kuņģa kairinājuma pazīmes. Iespējams, ka šķīstošajā kafijā ir kāda viela- konservants, stabilizators, kas nelabvēlīgi ietekmē jutīgāku organismu.

Iespējams, ka šķīstošā kristalizētā kafija ir stipri ķimizēts dzēriens. Šķīstošajā kafijā ir gandrīz divreiz vairāk kofeīna.

Ja cilvēkam ir sūdzības par paātrinātu sirdsdarbību vai dedzinošu sajūtu pakrūtē, bieži vien vienkāršs ieteikums atteikties no šķīstošās kafijas likvidē simptomus.

Secinājums ir parodoksāli vienkāršs. Lietojam, bet ar mēru!  UH, uh un vēlreiz uhhh, pietiek rakstīt!

Maza piebilde, tā kā tuvojas Līgo un Jāņi iesaku piebremzēt ar aliem un citiem grādīgajiem. Kāpēc? Lietojot kafiju otrās dienas rītā galva nesāp! 🙂

Jāietur kafijas pauze.

Kafija

Labu Dienu!

 

Paldies, ka izlasījāt šo ziņu, neaizmirsti abonēt (ja kas bez maksas) jaunākos rakstus!

ABONĒŠANA!

Ja tev patīk raksti un tu vēlies atbalstīt turpmāko attīstību Kllproject.lv uzsauc kafijas tasīti kolektīvam, kas par to teiks lielu PALDIES! To var izdarīt ātri un vienkārši ar PAYPAL vai kredītkarti. Drošību garantējam!

4 viedokļi par “Kafija un tās lietotājs, labumi un ieguvumi veselībai

  • .
    .

    Dzeru Nescafe, Liepājas kafija liekas pavaja

    Atbildēt
  • .
    .

    Man gan garšo Jacobs produkcija, gaiša un mundrinoša. Laikam mazuliet dārga, bet garša vislabākā!

    Atbildēt
  • .
    .

    Dzeru alu un man ir jautri hiiiiiiiiiiiiiiiii

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *