Gāzētie dzērieni, kaitīgi vai mazliet kaitīgi
Gāzētie dzērieni ir plaši pieejami un bieži lietoti ikdienā.
Mēs visi reizi no reizes dzeram gāzētos dzērienus, tai skaitā Coca-Cola, Fanta, Sprite un tamlīdzīgus padzērienus.
Lai skatītu svarīgu reklāmu, piemeklētu tieši TEV, izslēdz reklāmu bloķētāju! Raksta turpinājums zemāk:Būs melots, ja teikšu, ka viņi ir bezgaršīgi. Malkojot gāzēto dzērienu glāzi izjūtam visnotaļ pozitīvas emocijas.
Jā, garšas kārpiņas uz šo dzērienu atsaucas ar labsajūtas signālu un tavs iegribu velniņš var dot pozitīvu vērtējumu.
Ir pat dzirdēts, ka daudzi no šiem dzērieniem satur C vitamīnu, tātad, it kā labs dzēriens slāpju remdēšanai. Varu vēl piebilst, ka daudzi no šiem dzērieniem ir ar savu ražošanas ilggadīgu vēsturi.
Piemēram, Coca-Cola ir dzēriens ar savu vēsturi, kas mērojams vairāk, kā simt gadu garumā…par to vari palasīt šeit.
Tomēr, ir arī daudz jo daudz informācijas par šo dzērienu kaitīgo iedarbību uz organismu… tāpēc Kompānija Coca-Cola grib uz Eiropu sākt piegādāt gāzētu pienu.
Ir taču jāsāk veikt pasākumi kompleksai imidža UZLABOŠANAI. Starp citu ….tas nav joks, bet pilnā nopietnībā ir uzsākta jauna produkta ražošana.
Nu un tomēr!
No kā tad sastāv šie gāzētie dzērieni ?
Apskatīsim Coca–Colas sastāvu:
* karbonizēta ūdens, lai apmierinātu šķidruma vajadzības;
* cukura, lai garša būtu salda;
* kofeīna, kas piešķir nedaudz rūgtenu garšu;
* fosforskābes (kas tiek iegūta no dabīgiem minerāliem), lai garša būtu skābena;
* karameles, kas piešķir krāsu;
* dabīgām smaržvielām un garšvielām.
*Un vēl šis un tas, ko firma neizpauž (noslēpums).
It kā jau nekas mežonīgi ļauns sastāva nebūtu, bet pagaidi… apskatīsim, kā šī brūnā substance iedarbojas uz Tavu organismu un tad arī izdarīsim noslēguma secinājumu.
Ja tu izdzer tikai vienu bundžiņu Coca-Colas…
Pirmās 10 minūtes … līdzvērtīgi tam, ja Tu būtu apēdis 10 karotes cukura. Tā kā sastāvā ir fosforskābe Tev nepalika slikti ar dūšu.
Pēc 20 minūtēm…strauji pieaug cukura līmenis asinīs, attiecīgi organisms izstrādā papildus insulīna devas un visa iegūta glikoze tiek pārstrādāta taukos.
Pēc 40 minūtēm…Acu zīlītes paliek lielākas, paaugstinās asinsspiediens un turpina pieaugt cukura līmenis asinīs. Toties Tu sāc just mundruma pieaugumu.
Pēc 45 minūtēm…organisms sāk izstrādāt dopamīnu, kas stimulē smadzenēs labsajūtas centrus. (aina gandrīz tāda, kā pieņemot narkotikas)
Pēc 50 minūtēm… Tu sāc izjust vēl lielākas slāpes, nekā pirms dzēriena lietošanas, jo asinīs ir liels cukura daudzums.
Pēc vienas stundas… Labsajūta zūd, iestājas nogurums un nāk miegs. Tu paliec viegli aizkaitināms.
Secinājums… Vai nebija prātīgāk padzert negāzētu ūdentiņu ?
Starp mums meitenēm runājot vislabāk slāpes remdēt ar zaļo tēju vai pat kafiju…par kuru pēdējā laikā runā , ka nav nemaz tik slikta.
Ja ir šaubas palasi lūk šo.
Kādas ir tavas domas pēc izlasītā?
Labu Dienu!
Nedzeru šo brūno dziru, no kuras pat laputis sprāgst!
Normāls tolešu mazgāšanas līdzeklis. Lai kaut ko tādu dzertu … Nē, paldies.
Pilnīgi varu piekrist, bet ko darīt ja garšo 🙂