Galda piederumi, zināmie un iespējams, ka nezināmi
Galda piederumi.
Ikviens ir pazīstams ar galda klāšanas pamatelementiem. Parasti tiek izmantoti mums visiem zināmie galda piederumi, kā karote, dakšiņa un nazis. Tie var atšķirties pēc izmēra, formas, mērķa.
Lai skatītu svarīgu reklāmu, piemeklētu tieši TEV, izslēdz reklāmu bloķētāju! Raksta turpinājums zemāk:Dažreiz jūs varat saskarties ar papildu ierīcēm, kurām ir noteikta šaura funkcionalitāte. Par to tad arī pastāstīšu un parādīšu ar dažiem fotoattēliem. Protams, ka ikdienā visi šie “smalkie” piederumi var nebūt vajadzīgi, bet ja nu gadās viesoties smalkā restorānā.
Raksts domāts lai tu būtu apbruņots ar zināšanu, kādu galda piederumu lietot saviesīgā vakarā pie kāda ministru kunga vai kundzes.
Galda piederumi, nazis un dakša zivīm
Pēc formas nazis atgādina lāpstiņu, asmeņa malas nav asas. Ar šīs ierīces palīdzību asakas tiek atdalītas no mīkstuma. Izmanto pie ceptas, vārītas vai sautētas zivs. Dakša ir platāka nekā parasti, ir četri zobi. Komplekts zivīm ir mazāks nekā parastie galda piederumi.
Omāru knaibles un dakša.
Knaiblēm ir rievota iekšējā virsma, ar to palīdzību čaula tiek salauzta. Iegarenai dakšai vienā galā ir divi zari, bet otrā – karote. Ar to izņem un paņem gardo gaļu no omāra spīlēm.
Austeru nazis.
Šāda naža asmens ir abpusēji ass un īss. Rokturim jābūt aizsargam, lai novērstu bojājumus no austeru asajām malām. Nazis tiek ievietots spraugā starp austeres vākiem, lai varētu to atvērt, kā arī lai atdalītu austeres mīkstumu no čaumalas.
Galda piederumi, siera nazis.
Nazi novieto uz galda, ja sieru pasniedz kā veselu gabalu. Atšķirīga iezīme ir asmeņa galā esošie zobi, ar kuriem jūs varat rūpīgi pārnest nogrieztās šķēles uz šķīvja.
Knaibles un dakša gliemežiem.
Knaibles ir nepieciešamas, lai stingri nofiksētu gliemežvāku. Šo ierīci tur ar kreiso roku. Un ar labo, izmantojot speciālu dakšiņu, kurai ir divi zari, saturs tiek izņemts no gliemeža.
Salātu knaibles.
Forma ir amizanta, it kā divas kopā sastiprinātas karotes. Vienai no tām ir spraugas (kas atgādina dakšiņu), lai no salātiem varētu iztecēt liekais šķidrums.
Galda piederumi, sparģeļu knaibles.
Izmanto, pasniedzot sparģeļus, piemēram no grila. Ar knaibles palīdzību paņem un pārliek uz šķīvja, katrai atsevišķai porcijai.
Cocotte dakša.
Klāj uz galda, pasniedzot karstās uzkodas (piemēram, “julienne” no putniem, meža medījumiem, sēnēm). Tām ir trīs zari, kas ir īsāki un platāki nekā parastajai dakšai.
Sviesta nazis.
Izmanto nelielas daļas nogriešanai no viena sviesta gabala. Tam ir nedaudz izliekta forma ar noapaļošanu asmens galā.
Ar “jūtīgiem” galda piederumiem esam tikuši galā.
Tagad mazs padoms, kā salocīt salveti. Iespējams, ka rīkosi saviesīgu vakaru ar smalkiem galda piederumiem un īpaši salocītām salvetēm.
Un tā, “iespaidīgi” salocīta salvete.
Vienkāršs veids, kā efektīvi izrotāt galdu un sarīkot svinīgas Jaungada un Ziemassvētku vakariņas. Jaungada un Ziemassvētku atmosfēru lieliski pasvītros eglītes salvete.
Tas ļoti viegli salokās un izskatās ļoti pievilcīgi. Šim dekoram jums būs nepieciešama kvadrātveida zaļa salvete, kuras sānu garums ir aptuveni 40-50 cm.
Vispirms salokiet uz pusēm, tad vēlreiz uz pusēm. Pēc tam pārmaiņus salieciet uz iekšu visus auduma slāņus tā, lai to stūri būtu vienādā attālumā viens no otra.
Nu labi, lūk video:
Labu Dienu!