Galda etiķete, ko iesaku ievērot ceļojumos citās valstīs
Galda etiķete.
Mēs esam pieraduši liet viesiem pilnu krūzi tējas. Maltītes laikā tīt makaronus uz dakšiņas un bez vilcināšanās sālīt un piparot ēdienu.
Lai skatītu svarīgu reklāmu, piemeklētu tieši TEV, izslēdz reklāmu bloķētāju! Raksta turpinājums zemāk:Taču tas, ko uzskatām par ierastu un pat pareizu savā valstī, var būt citādi citās valstīs. Tas var izrādīties etiķetes pārkāpums vai necieņa pret citiem cilvēkiem, citā valstī.
Galda etiķete, uzmanīgi ar irbulīšiem Japānā.
Atrodoties Japānā, nekad nebāziet irbulīšus ēdienā vertikāli. Tradicionāli tas tiek darīts tikai bērēs kā ziedojums mirušajam. Restorānā šāds žests var aizskart iestādes īpašnieku.
Puse tasītes tējas.
Dubaijā un Kazahstānā gaidītākajiem viesiem, tiek ielietas nepilnas tējas krūzes. Tā saimnieks pagarinu patīkamu komunikāciju, pamazām pievienojot sarunu biedriem kādu karstu dzērienu.
Ja viņi tev ielies pilnu tasīti, tad šis ir mājiens, ka ballītē esi pavadījis pārāk ilgi.
Galda etiķete, siers Itālijā.
Mums grūti iedomāties picu un dažādus pastas bez garšīgā siera. Tomēr, ņemot vērā visu itāļu mīlestību pret šo produktu, viņu valstī nav pieņemts prasīt vairāk siera.
Tas var aizvainot šefpavāru: tas nozīmē, ka jums nepatika viņa gatavotais ēdiens un jūs vēlaties to mainīt.
Neprasiet sāli un piparus Portugālē un Ēģiptē.
Sāls un piparu trauciņa klātbūtne uz galda mums ir ierasta parādība. Taču, ja Ēģiptē vai Portugālē prasīsiet sāli vai piparus, tad varat nopietni kādu apvainot.
Tādā veidā jūs, šķiet, sakāt ēdiena gatavotājam, ka viņš to nav izdarījis pietiekami labi, tāpēc jūs “pabeidzat” viņa darbu.
Galda etiķete, Taizemē.
Dakša ir izplatīts galda piederums, ar kuru mēs ēdam makaronus, kartupeļus un daudzus citus ēdienus.
Tomēr, Taizemē tas tiktu uzskatīts par sliktu manieri. Tur var izmantot dakšiņu tikai tad, ja ar to pārbīdāt ēdienu no šķīvja uz karoti. Jā, un pēc tam karoti ar ēdienu iebāžam mutē.
Vai jums patika ēdiens?
Parasti, ja mums garšo kāds ēdiens, mēs cenšamies apēst katru pēdējo drusku, tādējādi paužot savu piekrišanu ēdienam.
Ķīnā šāda rīcība var radīt dažas problēmas. Tur tukši šķīvji pēc ēdienreizes tiek uzskatīti par zīmi, ka viesi nav pietiekami paēduši.
Saimnieks ir mantkārīgs un barojis viesus ar nepiemērotu ēdienu. Tātad, ja vēlaties izteikt komplimentu saimniekam vai šefpavāram, jums ir jāatstāj nelielas ēdiena paliekas šķīvī.
Galda etiķete, tējas dzeršana Lielbritānijā.
Daudzi cilvēki zina, ka britiem ir tradīcija dzert tēju pulksten 17:00. Tomēr ne visi precīzi zina, kā briti dzer tēju. Pirmkārt, viņi tur bieži pievieno pienu. Otrkārt, viņi dod priekšroku vēsai tējai, nevis karstai.
Visbeidzot, briti cenšas tēju maisīt tā, lai karote nekādā gadījumā nepieskartos tasei un neizdvestu nekādas skaņas.