Strazda pusdienas (video)

 

 

Ar interesi vēroju manējā strazda izdarības…manējais, jo būrīti izgatavoju pats personīgi un arī izmeklēju būrim skaistāko vietu dārzā.
Mājas strazds ir viens no visbiežāk sastopamajiem putniem pasaulē.

Tas ir 19 – 22 cm garš, tā spārnu atvērums ir apmēram 37 – 42 cm, svars 60 – 90 g. Tā apspalvojums ir melns ar tonētu spīdumu, kas ir zaļā vai purpura krāsā.
Tam ir nelieli, gaiši raibumiņi.

Mājas strazds var atdarināt citus putnus, kā lielākā daļa strazdu dzimtā. Manējais nav izņēmums un atdarina daudz dažādu sev vien noklausīto skaņu melodiju.

Uzņēmu mazu video, kur strazds pusdieno, un nodarbojas ar pēcpusdienu purināšanos un knābja tīrīšanu.

Dziesmas ir diezgan sarežģītas un izkoptas, bagātinātas ar dažādiem svilpieniem, klakšķiem un čirkstoņām.

Bez dziesmām mājas strazdam ir arī bara sasaukšanās sauciens, briesmu sauciens, uzbrukuma sauciens, vienkārši vidžināšana un kopošanās sauciens.

Dalies ar šo rakstu, nekautrējies!

PinIt
Nospied "CTRL" un "D" reizē! Kāpēc? Tāpēc, lai vēlāk varētu atgriezties pie raksta!

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

deviņi − 4 =

scroll to top