Minhenē atklāts Oktoberfest 2011.

Oktoberfest.

Vēlēšanas ir izgājušas finiša Taisnē un pēc provizoriskiem datiem SC var svinēt uzvaru…, kas gan nenozīmē, ka latviskie spēki apvienojoties nevarētu pilnvērtīgi veidot valdību.

Tagad politiķi var sākst savu iemīļotāku nodarbi… amatu dalīšanu. Toties vienkāršā tauta var apcerēt kādu braucienu uz Vāciju, jo tur taisni 17.septembrī sākas slavenais „Oktoberfest 2011”.

OktoberfestKādi tad jaunumi no Minhenes ?

Pirmais un aktuālākais, cik tad maksās alus kauss…šogad nāksies šķirties no lielākas naudas summas, jo dzēriena cena, salīdzinot ar pērno gadu pieaugusi un šobrīd slavenais “Theresienwiese” kauss maksā no 8,7 līdz 9,2 eiro.

Diezgan dārgi !

„Oktoberfest 2011” pasākumā alus teltis būs izvietotas 34 hektāru lielā platībā, kas pasākuma rīkotājiem joprojām ļauj apgalvot, ka Minhenes “Oktoberfest” ir vērienīgākie alus svētki pasaulē.

Un tā tas arī ir,  jo biju tur 2010. gadā un nebiju vienīgā meitene…tici man.

„Oktoberfest” vēsture aizsākās jau 1810. gada oktobrī, kad ļaudis bija aicināti pļavā pie pilsētas  svinēt kāzas Bavārijas princim un Saksijas princesei. Vēlāk notika ikgadēji gadatirgi, kas sākotnēji bija papildināti ar zirgu skriešanās sacīkstēm un lauksaimniecības produktu pārdošanām. Tur tad arī tika izveidota pirmā alus telts ar vietējo alus šķirņu baudīšanu.

Oktoberfest

Mūsdienu “Oktoberfest” lepojas aptuveni ar 15 alus teltīm, katrā piedāvājot cita vācu alus darītava alu. Saskaņā ar tradīcijām “Oktoberfest” atklāja Minhenes mērs, pūļa gaviļu pavadījumā atverot pirmo alus mucu ar tradicionālo izsaucienu –

O’zapft is! (vai latviski- muca ir vaļā).

Vienlaikus svētku dalībniekiem tiks nodrošināta saikne ar gadsimtiem ilgo svētku vēsturi. Īpašajā placī “Oide Wiesn” būs iespējams atskatīties uz vismaz divus gadsimtus ilgo bavāriešu alus baudīšanas pieredzi.

Festivāla apmeklētājiem tur būs iespēja baudīt pūtēju orķestru sniegumu, iejūkot bavāriešu tradicionālo tautastērpu ņieburu un ādas īsbikšu nēsātāju pūlī.

Kā liecina Minhenes tūrisma biroja dati, pērn festivālu apmeklēja 6,4 miljoni viesu, taču 60% no viņiem bija minhenieši.

Nu un es tur arī biju…alu dzēru dziesmas dūdoju, kā mājās tiku nezinu …

Oktoberfest
Oktoberfest
Oktoberfest
Oktoberfest
Oktoberfest
Oktoberfest
Oktoberfest

Labu Dienu!

 

Paldies, ka izlasījāt šo ziņu, neaizmirsti abonēt (ja kas bez maksas) jaunākos rakstus!

ABONĒŠANA!

 

Dalies ar šo ziņu

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

scroll to top